μπισκότα με μαρμελάδα ροδιού
Συνταγές

Μπισκότα από αλεύρι Λήμνου με γέμιση μαρμελάδα ροδιού

Τι θα λέγατε για μερικά μπισκότα με γέμιση μαρμελάδα ροδιού; Τα μπισκότα είναι η χαρά του μικρού και μεγάλου παιδιού, συνοδεύουν τέλεια το πρωινό ή το απογευματινό μας τσάι ή καφέ, ακόμα και το γιαουρτάκι μας.

Έτσι, σήμερα σας παρουσιάζω τη καλύτερη και πιο γευστική συνταγή για μπισκότα από σταρένιο αλεύρι Λήμνου με γέμιση μαρμελάδας ροδιού για να τα δοκιμάσετε.

Υλικά

  • 180 γρ. Βούτυρο 
  • 180 γρ. Ζάχαρη  
  • 3 Βανίλιες 
  • 1 αυγό 
  • 350 γρ. Σταρένιο Αλεύρι Λήμνου
  • ½ κ.γ. μπέικεν πάουντερ ή μαγειρική σόδα 
  • 50 γρ. Ζάχαρη άχνη (προαιρετικά) 
  • 50 γρ. Κουβερτούρα για το γλασάρισμα (προαιρετικά) 
  • Λίγη μαρμελάδα ροδιού Δαρνάκων Γεύσεις

Εκτέλεση  

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180o C. Για τη ζύμη των μπισκότων χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη, τις βανίλιες, μέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια, προσθέστε το αυγό και συνεχίστε το ανακάτεμα στο μίξερ. Προσθέστε λίγο – λίγο το αλεύρι και το μπέικιν. 

Σταματήστε το μίξερ και ανακατεύστε ελαφρά με τα χέρια μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά και να σχηματιστεί μία μαλακή ζύμη που ξεκολλάει εύκολα από τα τοιχώματα του μπολ.  Πλάστε τα μπισκότα σε μέγεθος κερασιού. 

Στρώστε σε ένα ταψί μία λαδόκολλα και απλώστε μέσα τα μπισκότα της ζύμης. Ψήστε για 15-20 λεπτά,  αλείψτε τη μία μεριά με μαρμελάδα ροδιού και τη κλείστε με ένα δεύτερο μπισκότο. 

Αφού επαναλάβετε όλη τη διαδικασία και με τα υπόλοιπα μπισκότα, πασπαλίστε με τη ζάχαρη άχνη.