Σουτζουκάκια στο φούρνο με ταλιατέλες σκορδοπίπερο

σουτζουκάκια στο φούρνο

Αυτό το φαγητό ήθελα να το φτιάξω καιρό τώρα αλλά δεν έβρισκα τον τρόπο. Όχι πως τα σουτζουκάκια στο φούρνο είναι μπελάς, μη σου περάσει αυτό από το μυαλό σου! Απλά έψαχνα αυτό το “κάτι” που θα δώσει την δική μου πινελιά στο πιάτο.

Ύστερα από δοκιμή πολλών πρώτων υλών και πολύωρης αναζήτησης άλλων συνταγών στο διαδίκτυο, κατέληξα σε αυτήν που σου παρουσιάζω σήμερα.

Σουτζουκάκια στο φούρνο με ταλιατέλες σκορδοπίπερο. Είναι εύκολη, γρήγορη, ζουμερή, μια πανδαισία γεύσεων και αρωμάτων με τη χρήση των πιο ποιοτικών υλικών με καταγωγή – σχεδόν όλα – από την Πελοπόννησο.

Σε αυτήν την συνταγή μπορώ να σου πω με σιγουριά ότι ρίσκαρα. Κι αυτό γιατί χρησιμοποίησα ένα υλικό που ενδείκνυται κυρίως για κοτόπουλο, χοιρινό και τυριά, ενώ εγώ χρησιμοποίησα μοσχαρίσιο κιμά για την εκτέλεσή της.

Ποιο είναι αυτό;

Μα το chutney μήλου Mamellada!

Το chutney με μήλο είναι φτιαγμένο με μήλα ποικιλίας σταρκινγκ από την νότια Πελοπόννησο, σταφίδα Κορίνθου , κάρυ και κανέλα Κεϋλάνης.

Το ρίσκο της υπόθεσης θα το καταλάβεις στα υλικά που χρησιμοποίησα. Πάντρεψα το κύμινο, το κάρυ, την κανέλα και το μαύρο πιπέρι. Δύσκολο πράγμα να παντρέψεις το κύμινο με την κανέλα στα σουτζουκάκια. Ως κοπέλα με πολίτικες ρίζες από την μεριά του μπαμπά, μπορώ να σου πω ότι με τις κατάλληλες δόσεις ο γάμος είχε επιτυχία.

Τι θα χρειαστείς για τα σουτζουκάκια στο φούρνο

Τι θα χρειαστείς για την σάλτσα

Για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Για τα σουτζουκάκια

Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και ζυμώνουμε το κιμά μέχρι να αφρατέψει. Βάζουμε το μείγμα του κιμά στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε τη σάλτσα.

Για την σάλτσα

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με την πιπεριά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη ντομάτα και τα υπόλοιπα υλικά για τη σάλτσα μας. Αφού πάρει μία γρήγορη βράση, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό και την αφήνουμε να ψηθεί για 10 λεπτά.

Βγάζουμε το κιμά από το ψυγείο, πλάθουμε τα σουτζουκάκια μας και τα τοποθετούμε στη γάστρα μας. Έπειτα, κι αφού έχει ψηθεί η σάλτσα, την περιχύνουμε από πάνω με μια κουτάλα σούπας σιγά σιγά για να μη μας διαλυθούν.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα. για 35 – 40 λεπτά αναλόγως τη δύναμη του φούρνου μας.

Για τις ταλιατέλες

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό, βράζουμε τις ταλιατέλες σκορδοπίπερο ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίζουμε καλά και σερβίρουμε.

Tip: Μην τρίψεις κάποιο τυρί, και ιδίως φέτα, διότι θα χαθούν οι γεύσεις!

Ακολούθησε την συνταγή κατά γράμμα, δοκίμασε την και περιμένω τα σχόλιά σου στα social media μου!

Exit mobile version