μαρμελάδα σύκου
Συνταγές

Μπισκότα γεμιστά με μαρμελάδα σύκου και αστεροειδή γλυκάνισο

Πριν αρκετό καιρό επισκέφτηκα την όμορφη Κύμη, Ευβοίας θέλοντας να γνωρίσω από κοντά το μέρος, αλλά και το εργαστήριο όπου παρασκευάζονται όλα τα παραδοσιακά καλούδια του Γιώργου Τσακοφίτη, ιδρυτή της επιχείρησης  «Γλυκάκι – Παραδοσιακά Γλυκά Οξυλίθου». Μπαίνοντας στο μαγαζί οι εντυπώσεις ήταν μόνο θετικές.

Όσοι βρεθήκατε στη πρώτη εκδήλωση του blog με θέμα το «Ελληνικό Πρωινό» και δοκιμάσατε τα προϊόντα από το Γλυκάκι, θα διαπιστώσατε ότι η ποιότητα των παραδοσιακών προϊόντων που μας προσέφερε ήταν αρκετά υψηλή.

Άλλωστε όπως όλα έδειξαν εκείνη την ημέρα το Γλυκάκι έκλεψε τις εντυπώσεις.

Έτσι, προμηθεύτηκα μερικά από τα λαχταριστά προϊόντα, όπως τη μαρμελάδα σύκο με αστεροειδή γλυκάνισο, ώστε να τη δοκιμάσουμε μαζί φτιάχνοντας παράλληλα μία συνταγή με αυτήν. 

Κάνοντας λοιπόν ένα μικρό break από τα projects της σχολής, σκέφτηκα να φτιάξω αυτά τα υπέροχα γεμιστά μπισκότα με μαρμελάδα σύκου με αστεροειδή γλυκάνισο και σήμερα σας προτείνω τη παρακάτω συνταγή για να τα φτιάξετε κι εσείς.

Θα χρειαστείτε: 

  • 180 γρ. Βούτυρο 
  • 180 γρ. Ζάχαρη  
  • 2 βανίλιες
  • 1 αυγό 
  • 350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κ.γ. μπέικεν πάουντερ ή μαγειρική σόδα 
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη (προαιρετικά) 
  • μαρμελάδα σύκου με αστεροειδή γλυκάνισο Γλυκάκι

Εκτέλεση: 

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180o C. Για τη ζύμη των μπισκότων χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη, τις βανίλιες, μέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια, προσθέστε το αυγό και συνεχίστε το ανακάτεμα στο μίξερ. Προσθέστε λίγο – λίγο το αλεύρι και το μπέικιν. 

Σταματήστε το μίξερ και ανακατεύστε ελαφρά με τα χέρια μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά και να σχηματιστεί μία μαλακή ζύμη που ξεκολλάει εύκολα από τα τοιχώματα του μπολ. 

Πλάστε τα μπισκότα σε μέγεθος κερασιού. 

Στρώστε σε ένα ταψί μία λαδόκολα και απλώστε μέσα τα μπισκότα της ζύμης. Ψήστε για 15-20 λεπτά,  αλείψτε τη μία μεριά με μαρμελάδα σύκου και τη κλείστε με ένα δεύτερο μπισκότο. 

Αφού επαναλάβετε όλη τη διαδικασία και με τα υπόλοιπα μπισκότα, πασπαλίστε με τη ζάχαρη άχνη. 

Καλή επιτυχία, περιμένω εντυπώσεις!