Χριστουγεννιάτικο τραπέζι: 60 ελληνικά προϊόντα ιδανικά για αυτό!

χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Η αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα έχει ήδη ξεκινήσει. Οι γειτονιές γεμίζουν από φωτάκια και στολίδια. Τα παιδάκια γράφουν το καθιερωμένο γράμμα προς τον Άγιο Βασίλη. Κι εγώ κάθομαι στο γραφείο μου και σου συλλέγω 60 ελληνικά προϊόντα από κάθε γωνιά του ευλογημένου τόπου για το φετινό χριστουγεννιάτικο και πρωτοχρονιάτικο τραπέζι!

Τυριά / Αποξηραμένα φρούτα / Ξηροί Καρποί

Ξεκινώντας με τα αγαπημένα μου ελληνικά τυριά που προτείνω να ενταχθούν στο φετινό χριστουγεννιάτικο τραπέζι, να σημειώσω, ότι δεν είναι όλα για να συμπεριληφθούν σε μία συνταγή, κάποια τα απολαμβάνεις και σκέτα. Είναι τόσο γευστικά!

Αλλαντικά

Τσάτνεϋ / Σάλτσες / Αλείμματα / Dressings

Κι εδώ είναι μια από τις κατηγορίες που αγαπώ ιδιαιτέρως καθώς η χώρα μας, με εκπλήσσει συνεχώς από την ποικιλία τσάτνεϋ, σαλτσών, αλειμμάτων και dressings, την οποία διαθέτει και παράγει χρόνο με το χρόνο.

Τσάτνεϋ

Οι γλυκόξινες απολαύσεις με καταγωγή από την Ασία έχουν ενταχθεί και στην ελληνική γαστρονομία, και φαίνεται μάλιστα ότι βαδίζουν σε καλό δρόμο. Σου έχω λοιπόν 4 αγαπημένα μου τσάτνεϋ για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, καθώς και πως μπορείς να τα συνδυάσεις γευστικά με άλλα υλικά.

Σάλτσες

Οι σάλτσες είναι αγαπημένες μικρών και μεγάλων. Ταιριάζουν με όλα τα φαγητά και αναλόγως τα συστατικά που περιέχουν η γεύση τους μπορεί να είναι από γλυκιά ως πικάντικη και καπνιστή. Εδώ θα βρεις 4 ελληνικές σάλτσες για όλα τα γούστα!

Αλείμματα

Τα αλείμματα θεωρούνται τα ιδανικά ορεκτικά ενώ συνοδεύουν τέλεια το ποτό σου. Μπορείς να τα εντάξεις σε burgers, πίτες, καναπεδάκια και σε σαλάτες. Τα παρακάτω θα δώσουν αυτό που χρειάζεσαι για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι σου. Κορυφαία γεύση, μοναδικό άρωμα και “χώρο” στην μνήμη των αγαπημένων σου προσώπων.

Dressings

Κι επειδή η χριστουγεννιάτικη σαλάτα θέλει το σωστό dressing, σκέφτηκα πως δεν γινόταν να το παραλείψω σε αυτό το άρθρο. Έτσι, σου προτείνω 4 διαφορετικά αλλά εξίσου νόστιμα dressings για να δοκιμάσεις στις σαλάτες σου.

Μπύρες / Aποστάγματα / Αναψυκτικά

Ήρθε η ώρα για το πιοτό. Τι θα πιούμε καλέ Ελευθερία; Λοιπόν, κάτσε παιδί μου να σου πω. Η λίστα εδώ θα είναι λίγο πιο μεγάλη από τις προηγούμενες αλλά πιο σύντομη και τα πάντα δοκιμασμένα!

Μπύρες

Οι top 5 αγαπημένες μου συγκεντρωμένες εδώ.

Αποστάγματα

Κυρίως οι μεγαλύτεροι σε ηλικία τείνουν να τα προτιμάνε περισσότερο. Ωστόσο, σε προκαλώ να τα δοκιμάσεις. Όλα τους έχουν κάτι να σου πουν.

Αναψυκτικά

Εδώ δεν χωράνε οπαδικά. (χαχαχα!) Εδώ ψηφίζω σταθερά την πατρινή Λουξ. Οπότε για cola, πορτοκαλάδα, λεμονάδα και καλή χώνεψη, προτείνω ανεπιφύλακτα Λουξ.

Κρασί

Το κρασί αποτελεί μια κατηγορία από μόνο του και στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι πρωταγωνιστεί. Εδώ λοιπόν θα βρεις 7 προτάσεις από διάφορες περιοχές της χώρας μας και ποικιλίες.

Λευκά κρασιά

Αν και δεν είμαι θαυμάστρια του λευκού κρασιού, πριν λίγο καιρό δοκίμασα μερικά καλά λευκά κρασιά και στα προτείνω.

Κόκκινα & Ροζέ κρασιά

Από τα αγαπημένα μου!

Για τα γλυκά του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού

Τα Χριστούγεννα συνηθίζουμε να φτιάχνουμε σιροπιαστά γλυκά. Έτσι, κι εγώ επέλεξα να σου προτείνω προϊόντα για κάθε πιθανή συνταγή.

Νομίζω, δεν σου άφησα κανένα κενό. Εσύ τώρα με βάση αυτά που σου πρότεινα ετοιμάζεις λίστα για σούπερ μάρκετ ή για το ντελικατέσσεν της γειτονιάς, και είσαι έτοιμη για το φετινό χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Διάβασε ακόμη:

Kalon Κολωνάκι: Η αγνότητα της ελληνικής κουζίνας στο πιάτο μας

Μαρμελάδα μελομακάρονο έχεις δοκιμάσει; Μάλλον ήρθε η ώρα!

Δον Μόσκιο: Νέα άφιξη για τους λάτρεις του εκλεκτού κρέατος στη Νέα Κηφισιά!

Ακολούθησέ με σε Facebook & Instagram για περισσότερα άρθρα – κι όχι μόνο – γύρω από τα ελληνικά προϊόντα και τις ελληνικές επιχειρήσεις!

Exit mobile version