Μαγειρεύουμε με ό,τι έχουμε!
Το μισό της καθημερινότητάς μου εν όψη καραντίνας αξιοποιείται πλέον με μαγείρεμα. Ναι, ξέρω δεν είμαι μόνη σε αυτό, καθώς παρατηρώ στα social media ότι φίλοι που δεν ακουμπούσαν κατσαρόλα, σήμερα έκαναν μια γρήγορη στροφή σε αυτήν και αναζητούν συνεχώς εύκολες συνταγές.
Έτσι, σκέφτηκα να μοιραστώ μαζί σου μία από τις συνταγές που έφτιαξα προχθές με ό,τι υλικά είχα στο ψυγείο μου.
Για να την φτιάξεις κι εσύ θα χρειαστείς:
- 500γρ. μελιτζάνες
- 1 κ.σ ξίδι
- 40γρ. στακοβούτυρο Amari
- 1 γεμάτη κ.σ αλεύρι γ.ο.χ
- 250γρ γάλα
- 2 αβγά
- 75γρ τριμμένο κατσικίσιο γραβιερίνο Amari
- αλάτι
- μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:
Αφαιρούμε τη φλούδα από τις μελιτζάνες και τις κόβετε σε κομμάτια. Βράζουμε νερό με λίγο ξίδι και ρίχνουμε τις μελιτζάνες για 2 λεπτά. Τις στραγγίζουμε προσεκτικά και τις ψιλοκόβουμε.
Σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κομμάτια σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά, με 30γρ στακοβούτυρο. Ανακατεύουμε συχνά με μια ξύλινη κουτάλα για να μην μας κολλήσουν. Προσοχή μην κάψει το βούτυρο. Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα ανακατεύοντας μέχρι να δέσει.
Αλατοπιπερώνουμε.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το τριμμένο γραβιερίνο και τους κρόκους από τα αβγά. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια σε πολύ σφιχτή μαρέγκα και τα προσθέτουμε τελευταία. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί για σουφλέ ή σε ατομικά φορμάκια. Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο στους 250 βαθμούς για περίπου 20-25 λεπτά.
ΥΓ Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το βούτυρο και το τυρί της αρεσκείας σου ιδανικά να σου πω ότι ταιριάζει με φέτα, γραβιέρα και μετσοβόνε.